Ny Bok: Glömskans svarta snö av Hillevi Furtenbach

 
 
 
 
GLÖMSKANS SVARTA SNÖ
 
av Hillevi Furtenbach
 
Hft med flikar / 160 sidor
Utgivare Alhambra
 
 

Från barndomens somrar vid de finska stränderna får läsaren följa med till skiftande miljöer, från Mexiko till Ryssland, genom en personligt färgad skildring av drömmens gäckande skuggor och stormakternas iskalla spel. Ett centralt tema är Rom, där nedslag i historien bildar en relief till de händelser som kommer att påverka både författarens och allas våra öden. Med en prosa som är både poetisk och precis, rör de olika berättelserna vid varandra, lika självklart som vågor möter land.

 

 
 

Hillevi Furtenbach är född i Finland och har vuxit upp med två språk, svenska och finska. Under många år studerade och arbetade hon utomlands. Hon håller föredrag och seminarier om drömpsykologi såväl i Sverige som i grannländerna.

 

**

 

Hillevi Furtenbachs självbiografiska roman Glömskans svarta snö är en skimrande vacker berättelse med stämningsfullt och autentiskt skildrade miljöer från hennes växlingsrika liv. Oupphörligt fängslande är den historia som växer fram där privat och offentligt ömsevis belyser varandra. Här blandas skirt drömska avsnitt med skildringar av en stundom skrämmande påtaglig verklighet. En sinnesvidgande text av hög litterär valör. 

 

Inger Littberger Caisou-Rousseau,

Docent i litteraturvetenskap

Trackback
RSS 2.0