Je suis Hesham!

 

Ja, personligen är jag varken den ene eller den andra!

Je suis Mig Själv!

Och jag har fullt upp med att försöka vara det

och inte manipuleras. Men man kan inte låta bli att fråga sig:

 

Var befann sig vår medmänsklighet när Israel massakrerade 500 palestinska barn i Gaza, lemlästade tusentals och traumatiserade hundratusentals? Igår fick vi se barnamördaren själv, herr Netanyahu, stå intill Hollande, sörjande yttrandefriheten, istället för Haagtribunalen som borde döma honom för massmord! Han passade på och bad alla franska judar att lämna det antisemitiska Europa och flytta till Israel.

 

Frankrike, tillsammans med Saudiarabien, Qatar, Turkiet och USA är medansvariga till beväpning, finansiering och träning av de islamistiska grupper vars uppgift är att se till att den syriska regimen faller och de arabiska arméerna splittras och går under. Cui bono?

 

Dr. Frankenstein låtsas nu inte förstå vad som händer honom när sin besvikna skapelse vänder sig mot honom för att kräva hämnd.

 

På annat håll har Hasan Nasrallah, Hizbullahs ledare, sagt häromdan att dessa extremister som slagit till mot tidningen i Paris ställer till mer skada för islam och dess profet än alla skämtteckningar och filmer.

 

 

Och då frågar man sig igen:

 

Varför får vi inte berättat för oss att det finns islamiska ledare med den åsikten?

 

Eller att Egyptens nuvarande president, muslimen al-Sisi, gick till kopternas katedral i Kairo och lyckönskade de kristna en god Jul! Det är första gången detta sker i Egyptens historia. Annars brukade presidenterna alltid skicka någon minister eller annat till kyrkan. Sisis ord var omskakande. Han sa ungefär: "Jag har alltid sagt egyptier, och jag kommer aldrig att använda något annat ord än egyptier." Med detta menade han att egyptier ska inte delas i kristna och muslimer. I sitt tal under Profetens födelsedag som sammanföll med det nya året chockerade han många genom att efterfråga inget mindre än en "revolution" i landets religiösa uppfattningar och tolkningar för att rätta till allt som gått fel de sista 40 åren. Al-Sisi är modig, må jag säga!

 

Bilden från hans besök till katedralen är historisk och det säger jag utan att backa upp allt han gör. Jag tycker personligen att han har gjort för lite för att stävja de rikas makt i landet, låtit fängsla revolutionärerna som såg till att Mubarak och senare Morsi föll, mm. Men historien och geopolitiken är mer betvingande än vad man tror. Hade inte denna "kupp" ägt rum hade Egypten idag haft samma utveckling som Syrien, Libyen och Irak, med ett islamiskt kalifat på agendan. För meningen var ju att den sista sammanhållande ”sekulära” arabiska armén i området, den egyptiska, skulle knäckas.

 

Än så länge håller Egypten, med sina skavanker, som nation!

 

 
 

Egyptens muslimske president intill kopternas påve för att lyckönska de kristna en god Jul!

En premiär i landets 1400 års islamiska historia!

Tio procent av alla egyptier (eller ca 10 miljoner) är kristna kopter. Ordet kopt betyder ursprungligen "egyptier"

 

Trackback
RSS 2.0